TEDAVİ ŞART!”

23.12.2014 10:40:33

Psikiyatrist Dr Gökşen, internet bağımlılığının giderek arttığına dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.

Psikiyatrist Dr Gökşen, internet bağımlılığının giderek arttığına dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.

   Psikiyatrist Dr. İsmail Gökşen, internet bağımlığına dikkat çekerek, “Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durum” dedi.

   “Saygı/saygınlık görme ihtiyacı için; dayanışma, duygu, düşünce ve bilginin çeşitli yollarla aktarımı ve iletişim kurmak için, sosyal paylaşım sitelerine sık sık başvurmaktadır. İnsanlarda ihtiyaçlar hiyerarşisi; Fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik, sevgi, saygı görme ve kendini gerçekleştirmek gibi aşamaları olan bir süreçtir” diyen psikiyatr Gökşen, Dozu kaçırmadan kontrolu elden bırakmadan olumlu bilgi ve deneyimleri paylaşmak  Elbetteki eğitici ve öğretici olarak kalması fayda sağlamaktadır. Ancak; Sosyal paylaşım sitelerinde sürekli yeni arkadaş kurma peşinde olanlarda; psikotizm denilen bir kişilik yapılanması görülmektedir. Psikotizm;soğuk,saldırgan güvensiz empati kurmada zorlukları,takıntılı düşünce ve  tutku geliştirme eğilimlerin var olmasıdır. Dikkat çekmek, Kendini methetme, iletişim zorluğu olduğunda bazen de gençleri agresifleştirir, narsistik eğilimlerini kamçılar,” dedi.

 

 Psikiyatrist Dr Gökşen, şunları söyledi: “ Sosyal paylaşım siteleri, yeni kişilerle tanışmanın, onlarla iletişim kurmanın  heyecanını yaşarken; uzayan görüşmeler gençlerin sosyal normlarının etkilerini

zayıflatır. Kişinin kendi kendine ve çevreye yetmesini azaltabilmektedir. Böylece Yeni kuşaklar toplumsal hayata uyum sağlamada zorluk çekebilmektedir.  Sonuçta Sanal ortamda sosyalleşmek çabası bazen da mutsuzluk ve huzursuzluğa  götürebilir. Sosyal paylaşım sitelerinde zamanı ve paylaşılan içeriklerin günlük yaşantılarını etkileyecek nitelikte olmaması dozun kaçırılmaması lazım gelir. İnternet bağımlılığı madde bağılılığı gibi tedavi edilmektedir.”